nieuws

Krimpen laat energieneutraal raadhuis bouwen

ROTTERDAM - Het nieuw te bouwen raadhuis van Krimpen aan den IJssel gaat zichzelf volledig van energie voorzien. Zonnepanelen, warmte-koudeopslag en andere technieken zorgen ervoor dat het gebouw volgens de gemeente misschien wel het meest duurzame raadhuis van Nederland wordt.
Het nieuwe gemeentehuis wordt op de fundamenten van het oude gebouw gezet. Dat drukt de kosten en heeft als prettige bijkomstigheid dat omwonenden niet wekenlang naar het geluid van heipalen hoeven te luisteren.

Van G naar A++

De gemeente tekende donderdag het bouwcontract met bouwbedrijf Martens en met de Rabobank, die in ieder geval voor 12 jaar een deel van het pand gaat huren. Architectenbureau diederendirrix heeft tegelijkertijd de eerste impressies van het ontwerp naar buiten gebracht.
Het nieuwe gebouw is nodig omdat het oude gebouw 'op' is. De nieuwbouw kost de gemeente 9 miljoen euro, inclusief btw en onderhoud voor de komende 20 jaar. Aan de energierekening zal de gemeente veel minder kwijt zijn dan nu; het energielabel gaat van G - het allerlaagste niveau - naar A++, het allerhoogste niveau.

Bouw begint in 2014

De bouwplannen liggen vanaf dinsdagavond (15 oktober) ter inzage in ontmoetingscentrum De Tuyter. Daar is de 15e ook een informatieavond voor omwonenden.
In januari 2014 moet de bouw beginnen. Eind oktober moet het pand klaar zijn.