nieuws

Capelle hard onderuit, Barendrecht knap langs HHC

ROTTERDAM - Topklassers Capelle en Excelsior Maassluis hebben zaterdag slechte zaken gedaan. Beide ploegen verloren met respectievelijk 4-0 van GVVV en 5-1 van IJsselmeervogels. Barendrecht deed het beter. De formatie van trainer Jack van den Berg won met 2-1 van het hooggeklasseerde HHC Hardenberg.
Door de nipte zege stijgt Barendrecht naar de achtste plek in de topklasse. De rood-witte formatie heeft twaalf punten uit acht duels en dat zijn er maar twee minder dan Capelle. Daniël Esajas kroonde zich tot matchwinaar tegen HHC. De jonge aanvaller schoot vlak voor rust op mooie wijze de 2-1 tegen de touwen. Eerder in het duel had Bas Mourits de thuisploeg op voorsprong gebracht.
Capelle liet het afweten tegen GVVV. De ploeg van trainer Theo de Boon kwam al vroeg op een 2-0 achterstand en liet nimmer zien waarom het zo hoog op de ranglijst staat. Excelsior Maassluis had ook weinig te vertellen tegen IJsselmeervogels. De 'tricolores' bleven lange tijd in het spoor van de nummer twee van de topklasse, maar konden in de slotfase de schade niet meer beperkt houden. Niels Redert zorgde voor de eretreffer.
Overige uitslagen: Kozakken Boys - Spakenburg 0-0, Rijnsburgse Boys - Ter Leede 1-1, Excelsior '31 - Katwijk 4-2, Lisse - Scheveningen 2-1, ONS Boso Sneek - Noordwijk 2-0.
Hoofdklasse B
Smitshoek is de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De Barendrechters wonnen zaterdag met 0-1 van directe concurrent Hoek en pakken zo een voorsprong van twee punten. Rafiek Casteleijns was trefzeker in het Zeeuwse dorp.
Zwaluwen is de nummer drie na een prima 3-1 zege op Kloetinge en Stedoco completeert de top vier na een 2-2 gelijkspel tegen Oranje Wit. ASWH vindt weer aansluiting bij de top na een 0-4 zege op het puntloze FC 's-Gravenzande. XerxesDZB en RVVH troffen elkaar deze zaterdag in Ridderkerk, maar beide middenmoters kwamen niet verder dan 1-1. RVVH kwam vroeg op voorsprong via Tavares, maar halverwege de eerste helft deed XerxesDZB al wat terug via Jardim.
Deltasport pakte drie broodnodige punten tegen Achilles Veen (1-3) en Heinenoord was niet opgewassen tegen Jodan Boys (4-2).

Eerste klasse A, B, C

In de eerste klasse A verloor Leerdam Sport '55 met 3-2 van VVZ en wist dorpsgenoot LRC niet te winnen van Eemdijk (2-4). Nieuwland had meer succes. ARC werd met 4-1 opzij gezet.
In 1B speelde Alexandria '66 met 2-2 gelijk tegen DSO. Door dat gelijke spel staan de Rotterdammers op de twaalfde positie. Regiogenoot BVCB doet het nog minder goed. Zaterdag verloren de Bergschenhoekers met 3-2 van GHC en hebben slechts vier punten uit zes duels.
Spijkenisse blijft het goed doen in 1C. Zaterdag won de ploeg nipt van Zaamslag (1-2) en gaat zodoende aan de leiding. SHO en Sliedrecht, de twee andere topploegen in 1C, speelden hun onderlinge duel niet uit. Na 65 minuten en een 1-0 tussenstand staakte de scheidsrechter het duel. Heerjansdam - Alblasserdam eindigde in 3-3 en Drechtstreek - De Zwerver in 2-1. Zuidland en Pelikaan deelden de punten (1-1) en Nieuw Lekkerland - Rijsoord werd 1-3. VVGZ kwam in Klundert niet verder dan 1-1.