Veldwijk schiet Excelsior langs Almere City FC

ROTTERDAM - Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Almere City FC gewonnen. De Kralingers waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor de bezoekers uit Flevoland. Lars Veldwijk was met twee treffers de gevierde man op Woudestein. Door de zege stijgt de ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson naar de tiende plaats.
De thuisploeg begon sterk aan het duel met twee schoten van Lars Hutten en Daan Blij. Beide pogingen belandden echter naast het vijandelijke doel van voormalig Sparta-doelman Marco van Duin. Almere City FC – met Jason Oost (oud-Excelsior én Sparta) in de basis – kreeg pas na een kwartier spelen de eerste mogelijkheid, al leverde het geen gevaar op. Aan de andere kant was Khalid Karami dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.
Na een goede openingsfase kakte Excelsior gaandeweg de eerste helft wat in. Dit resulteerde na een half uur spelen in een grote kans voor de gasten. Vincent Janssen, die vorig jaar nog in de jeugd van Feyenoord speelde, zag zijn kopbal knap worden gered door Excelsior-keeper Jordy Deckers. Lars Veldwijk zorgde voor het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf. De spits punterde net naast de verkeerde kant van de paal.
Ook na de thee bleef Excelsior op jacht naar de openingstreffer. Nadat Veldwijk vlak na rust eerst nog Van Duin op zijn weg vond, was het na 57 minuten wel raak. De van FC Dordrecht overgekomen aanvaller kopte een voorzet van Feyenoord-huurling Lucas Woudenberg binnen. Veldwijk, die tot zijn doelpunt een ongelukkige wedstrijd speelde, kreeg het vervolgens op zijn heupen. Nog geen kwartier later verzilverde hij een door zichzelf gecreëerde rebound.
Vlak na de tweede treffer van Excelsior werd Lars Hutten naar de kant gehaald. De aanvallende middenvelder, die zich samen met Veldwijk clubtopscorer mag noemen, was zichtbaar ontevreden en weigerde vervolgens zijn coach Tomasson een hand te geven. Zonder de Brabander werd het nog spannend in Kralingen, want een kwartier voor tijd profiteerde Cees Toet van een te zachte terugspeelbal van invaller Tim Eekman op Deckers: 2-1.
In de slotfase werd het nog even billenknijpen voor Excelsior, maar de zege kwam niet meer in gevaar. De Rotterdammers staan met zeventien punten uit twaalf wedstrijden op de tiende plaats van de Jupiler League.

1-0 57' Veldwijk
2-0 69' Veldwijk