nieuws

Basketbalsters Binnenland vernederen Amsterdam

Basketbal
Basketbal
ROTTERDAM - De basketbalsters van Binnenland hebben een monsterzege geboekt op de dames van Apollo Amsterdam. In het eigen Topsportcentrum was de formatie van trainer Joost van Rangelrooy met ruime cijfers te sterk: 96-51. Het betekent na de winst van vorige week bij Grasshoppers de tweede zege van het seizoen.
Aan de kant van de thuisploeg maakte Tahnee Vogelsang na negen maanden haar rentree. Nadat ze ruim twee jaar geleden maandenlang uitgeschakeld was met een knieblessure, raakte ze aan het begin van dit jaar opnieuw ernstig geblesseerd aan haar knie. Al vanaf het begin liet Binnenland zien dat er voor de hoofdstedelingen niets te halen viel in Rotterdam. Na het eerste kwart stond het al 27-8 in het voordeel van de runner-up van vorig seizoen.
Ook in het tweede kwart had Amsterdam niets in te brengen. Binnenland scoorde erop los en bij rust stond er een ruime 50-28 voorsprong op het scorebord. Na de thee veranderde het spelbeeld niet. De bezoekers kwamen er nauwelijks aan te pas en keken na het derde kwart tegen een 77-39 achterstand aan. Zoals verwacht maakte Binnenland het vervolgens eenvoudig af.
Volgende week staat de derde competitiewedstrijd in klasse B van de eredivisie op het programma. Binnenland gaat dan op bezoek bij de basketbalsters van DAS in Delft.