nieuws

ZPB verslaat MNC Dordrecht in regioderby

ZPB - MNC
ZPB - MNC
ROTTERDAM - De waterpoloërs van ZPB H&L Productions hebben de regioderby tegen MNC Dordrecht gewonnen. In een bloedstollend spannende wedstrijd trokken de Barendrechters uiteindelijk aan het langste eind: 10-9. Door de zege komt ZPB in punten gelijk met de Dordtenaren, die wel een duel meer hebben gespeeld in de eredivisie.
Voor het eerst sinds lange tijd werd MNC Dordrecht vooraf gezien als de favoriet, zeker na de komst van drie buitenlanders met veel schotkracht. Vanaf het eerste fluitsignaal in Barendrecht leek dat te worden bevestigd, maar na de eerste periode stond er wel een 3-3 tussenstand op het scorebord. In de tweede periode lag het initiatief weer bij de bezoekers uit Dordrecht, waardoor zij halverwege het duel met een 5-7 voorsprong de kleedkamers van het Inge de Bruijn Sportfondsenbad opzochten.
Hoewel MNC na rust de voorsprong uitbreidde met aan achtste doelpunt, gooide de thuisploeg de handdoek niet in de ring. Een sterke periode waarin veel strijd werd geleverd door de formatie van coach Arnold Nonnekes zorgde ervoor dat er met een 8-8 stand werd begonnen aan de vierde en tevens laatste periode. Direct nadat ZPB op voorsprong kwam maakte MNC alweer gelijk, maar uiteindelijk was het Guus van Yperen die met de winnende goal een Barendrechtse zege veiligstelde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl