nieuws

Van Vlerken net naast podium op WK

4novVlerken
4novVlerken
ROTTERDAM - Yvonne van Vlerken heeft een sterk optreden op het wereldkampioenschap Ironman van Hawaii net niet kunnen opsieren met een medaille. De 34-jarige Nederlandse triatlete eindigde zaterdag (plaatselijke tijd) in de beruchte wedstrijd over de langste afstand op het Amerikaanse vulkaaneiland als vierde.
Van Vlerken kwam als 22ste uit het water, rukte op de fiets op naar de zevende plaats en lag bij het lopen zelfs nog even derde, maar moest in de slotfase toch nog de Britse debutante Liz Blatchford voorbij laten gaan.
Het goud was voor de Australische Mirinda Carfrea. Ze vestigde een parcoursrecord over 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen in 8.52.14. De Britse Rachel Joyce greep het zilver. Carfrea dankte haar overwinning aan een fabelachtige marathon. Met haar tijd van 2.50.38 was ze zelfs sneller dan alle mannen.
Van Vlerken, afkomstig uit Krimpen aan de Lek maar woonachtig in Oostenrijk, deed voor de vijfde keer mee op Hawaii. Ze benaderde haar beste prestatie uit 2008, toen ze het zilver veroverde.