nieuws

Hoosbuien teisteren Goeree-Overflakkee

ROTTERDAM - Hevige buien hebben zondag voor veel problemen gezorgd in de regio, vooral op Goeree-Overflakkee. Zo is de overvloedige regen een paar meter van een binnendijk bij Stellendam teveel geworden. In minstens honderd woningen stond een laag water.
De dijk die schade heeft opgelopen is de Eendrachtsdijk. Die ligt niet aan het water. De verzakking heeft dan ook geen gevolgen voor de veiligheid.

Wegpompen

Politie, brandweer en mensen van Rijkswaterstaat en het waterschap rukten massaal uit om op Goeree te assisteren. Vanuit Rotterdam werden veel mensen en materieel naar het eiland gestuurd. De ergste overlast was in Dirksland en ten westen van dat dorp.
"Hulpdiensten doen er alles aan om het water zoveel mogelijk weg te pompen, maar het is zo enorm dat sommige mensen toch veel overlast hebben", zei burgemeester van Goeree-Overflakkee Ada Grootenboer. Ze was liever op een andere manier aan haar nieuwe baan begonnen.

Code oranje

Het KNMI gaf voor het zuidwesten van het land een officiële waarschuwing gegeven: code oranje voor extreem weer. Plaatselijk viel meer dan 100 liter regen per vierkante meter. Dat is uitzonderlijk veel en komt zelden voor.
Wegen en straten door de hele regio stonden blank. Niet alleen op de eilanden maar ook in Rotterdam was veel wateroverlast.