nieuws

Back to the fifties met Sugarcoated

ROTTERDAM - Een make-over in fifties-stijl: dat kan bij Sugarcoated in Rotterdam. Styliste Vivian Kramer brengt haar klanten terug in de tijd en maakt er een gezellige dag van.
Vivian zelf ziet eruit of ze per teletijdmachine vanuit 1950 naar 2013 is getransporteerd: donkere eyeliner, knalrode lippen, een zwarte broek met een hoge taille."Ik hou van de stijl van de jaren veertig en vijftig", zegt ze. "De dames zagen er toen supervrouwelijk uit. Het is begonnen toen mijn moeder jaren geleden verkleed als Marilyn Monroe naar een feestje ging. Als ze er zo prachtig uit kon zien, waarom deed ze dat dan niet iedere dag?"
De styliste besloot om dames én heren bij Sugarcoated de kans te geven om in deze stijl te worden opgemaakt en aangekleed. "We maken er een gezellige dag van. Een drankje, uitgebreid de tijd voor haar en make-up", zegt Vivian. "Vooral dames zijn vaak heel blij verrast dat ze er zo mooi uit kunnen zien."
Vervolgens maakt ze een fotoreportage van haar modellen, geïnspireerd op de clichés en de humor van de pin-upfoto's uit die tijd. "Voor veel mensen is dat heel onwennig als er zo'n camera op je is gericht. Maar met de nodige grappen en grollen en desnoods een extra glaasje bubbels zie je dat iedereen uiteindelijk wel ontspant. Het eindresultaat is vaak verbluffend."