nieuws

FC Dordrecht verliest kansloos in Enschede

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft een kansloze 2-0 nederlaag geleden bij het laaggeklasseerde Jong FC Twente. De ploeg van trainer Harry van den Ham kwam er geen moment aan te pas in de lege Grolsch Veste. Bij de thuisploeg stonden onder andere Youness Mokhtar en Robbert Schilder (spelers met veel eredivisie-ervaring) in de basis.
De eerstgenoemde opende na een kleine twintig minuten de score voor de Tukkers door keeper Robbert te Loeke - eerste doelman Warner Hahn speelde een oefeninterland met Jong Oranje - te verschalken met een prachtige stift: 1-0. Daardoor had de thuisploeg al de nodige kansen om zeep geholpen. Na de treffer van Mokhtar, enkele weken geleden door FC Twente overgenomen van PEC Zwolle, kwam de koploper iets beter in het duel. Kansen leverde dat niet op, alleen spits Paul Gladon kreeg iets wat op een mogelijkheid leek.
De gastheren hadden het duel al voor rust kunnen beslissen, maar Renato Tapia verprutste een enorme kans. In de eerste minuut van de tweede helft viel de 2-0 alsnog. Mokhtar vond Felitciano Zschusschen, die geheel vrijstaand Te Loeke passeerde. Tien minuten na rust was de doelpuntenmaker weer gevaarlijk, maar nu had de sluitpost van de Dordtenaren wel een antwoord. FC Dordrecht kwam geen moment meer in de wedstrijd, ook niet met Jeffrey Ket en Jesse Mayele als verse krachten voor Adnan Alisic en Erixon Danso. Gladon zag nog wel een kopbal van de lijn worden gehaald. Giovanni Korte mikte kort voor tijd net naast.
Ondanks de nederlaag blijft FC Dordrecht wel koploper in de Jupiler League. Sparta, dat zondag door de hevige regenval niet in actie kwam tegen Achilles ‘29, heeft wel de minste verliespunten.
Scoreverloop: 19' Youness Mokhtar 1-0, 46' Felitciano Zschusschen 2-0
Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke, Fortes, Haddad, Wormgoor (23. Pisas), Peersman, Van Nieff, Korte, Alisic (63. Ket), Gladon, Luckermans en Danso (63. Mayele).