nieuws

Parkeergarages leveren strop op voor Papendrecht

parkeergarage
parkeergarage
ROTTERDAM - Papendrecht lijdt dit jaar ruim 660.000 euro verlies op het parkeerbeleid. Dat komt vooral door de bouw van twee parkeergarages onder winkelcentrum De Meent. Daar wordt te weinig gebruik van gemaakt. Wethouder Wilco Scheurwater ziet de verliespost als aanloopkosten.
Volgens hem moeten de parkeergarages zichzelf in de loop van zo'n 30 jaar terugverdienen. Papendrecht wil het parkeren in de garages aantrekkelijker maken, maar verhoogt volgend jaar ook het parkeertarief van 1 euro naar 1,40 euro. Parkeerders gaan dan wel per minuut betalen en niet meer per uur.

Geen melkkoe

Het tijdschrift Binnenlands Bestuur concludeert dat parkeergarages voor gemeenten niet langer de melkkoe zijn die ze vroeger waren. In Spijkenisse is er ook al jaren een flink tekort op het parkeerbeleid.
Volgens Binnenlands Bestuur gaan gemeenten op hun begroting nog wel uit van hoge inkomsten uit parkeergarages. Wethouder Scheurwater stelt dat de parkeergarages in Papendrecht helemaal niet bedoeld zijn als melkkoe voor de gemeente.
Foto: archief