nieuws

Staatssecretaris Klijnsma bezoekt armoedeprojecten

ROTTERDAM - Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was maandagmiddag in Rotterdam om verschillende projecten te bezoeken die zich bezig houden met de bestrijding van armoede. Onder het motto ‘Estafette Armoede- en Schuldenbeleid’ trekt ze het hele land door om ideeën op te doen. Ze zag in Rotterdam een paar goede projecten die ze graag ook elders ingevoerd ziet worden.
Ze had een druk programma. Zo bezocht ze op de Albert Schweitzerschool in Overschie een zogeheten geldles, waar leerlingen wordt geleerd hoe ze geen schulden kunnen maken. Bij Jarige Job aan de Keilestraat sprak ze met vrijwilligers en bij de Hockeyclub Feijenoord bekeek ze een clinic voor kinderen van wie de ouders geen geld hebben om hun kinderen naar een sportclub te sturen.

Landelijk

Tot slot kreeg ze een maaltijd bij Resto Van Harte in het Oude Noorden. Resto van Harte is een restaurant in wijkcentrum Het Mozaïek, gerund door vrijwilligers, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.
Klijnsma vertelde daar veel inspiratie te hebben opgedaan. Met name de sportclinics van HC Feijenoord en Jarige Job spraken haar zeer aan. Bij Jarige Job worden jaarlijks 15.000 pakketten gemaakt voor kinderen uit arme gezinnen, die hun verjaardag niet kunnen vieren. Op deze manier krijgen ze toch een cadeau en kunnen ze trakteren op school. Volgens Klijnsma mag dit project wel landelijk worden ingevoerd. Hetzelfde geld voor het concept Resto Van Harte: “Dit zou eigenlijk elke wijk in Nederland moeten hebben.”