nieuws

The New Shining in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - ‘Wake Up Your Dreams’ is de titel van het nieuwe album van The New Shining. Het is een perfecte fusie geworden tussen de twee kanten die we zo goed kennen van deze band uit Groot-Rotterdam: de akoestische intimiteit van ‘Stripped’ en de heavy meeslepende rock van eerdere releases, dit keer aangevuld met een vleugje 'storytelling' a la Johnny Cash.
Het vorige TNS-album ‘Stripped’ werd alom geprezen, ook in Hilversum: het veroverde de 2e plek in de top 30 van beste releases op Radio 2 en 3FM riep het uit tot ‘album van de week’. Single ‘Can’t Make Up My Mind’ groeide uit tot een echte radio-hit, stond 4 maanden op high rotation op diverse landelijke radiostations én bij Radio Rijnmond, en kwam binnen in de prestigieuze Top 2000. In januari 2013 kreeg The New Shining maar liefst 3 Edison nominaties; voor Beste Nieuwkomer, Beste Album en Beste Song. Ook werd de band genomineerd voor twee 3FM Awards: voor Beste Single en voor een 3FM Serious Talent Award. The New Shining verzilverde het succes met vele liveoptredens, o.a. op Concert At Sea en het Songbird Festival.
Met ‘Wake Up Your Dreams’ heeft The New Shining een geheel eigen niche gecreëerd waarmee ze zich onderscheiden binnen het huidige muzieklandschap. Alles klopt nu: de stijl, de sound, de bandsamenstelling. Jaren van hard werken en doorzetten heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen. Klaar voor het buitenland, en met name Duitsland en Amerika tonen belangstelling. Geduld en kwaliteit wordt immer beloond, The New Shining toont dat aan!
Xander "Nax" Stok – zang, gitaar
Arjan "R" Nijman – bas, backing vocals
Roel van der Sluis – drums
Evert Zeevalkink – gitaar
Techniek: Iwan Pronk & Bob Hoogkamer.
Eerder speelde The New Shining in Live uit Lloyd: in 2008 (Branie voor Twee), 2009 en 2012.
Nax was ook eens te gast met Dilana (VS/ZAfr) in 2011. (klik op de links)