nieuws

NS Publieksprijs naar boek over René van der Gijp

gijp
gijp
ROTTERDAM - Het boek Gijp van journalist Michel van Egmond is de winnaar van de NS Publieksprijs 2013. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het relaas over de Dordtse oud-voetballer, voetbalanalist en mediafenomeen René van der Gijp kreeg 40 procent van de stemmen en mag zich daarmee Boek Van Het Jaar noemen.
Van Egmond kreeg een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7500 euro en een eersteklasjaarabonnement van de NS. Een recordaantal van ruim 96.000 mensen bracht afgelopen weken zijn stem uit op de genomineerde titels voor de 27e editie van de literaire publieksprijs.
Het winnende boek gaat over ‘de opkomst, neergang en wederopstanding’ van
Van der Gijp, in een roerige periode waarin hij te kampen kreeg met een burn-out. Het boek schetst met veel anekdotes zijn spelerscarrière, zijn jeugd, zijn televisieloopbaan en zijn levensvisie. Het geeft tegelijkertijd een blik achter de schermen van het RTL-programma Voetbal International, waar Van der Gijp als vaste analist aan tafel zit.
Gijp stond vorig jaar in totaal 7 weken op de eerste plek in De Bestseller 60. Er gingen al ruim 250.000 exemplaren van over de toonbank. Naast Gijp waren vijf andere titels genomineerd, waaronder De vergelding van Jan Brokken over de oorlogsjaren in Rhoon.