nieuws

Initiatiefnemer zonnecentrale boos op Rotterdam

Zonnepanelen
Zonnepanelen
ROTTERDAM - Het bedrijf Solarnova dat de zonnecentrale op de geluidswal langs de A20 bij Rotterdam gaat bouwen, dreigt de stekker uit het project te trekken. Solarnova is boos dat de gemeente Rotterdam de zonnecentrale aanslaat voor 50.000 euro.
Rotterdam ziet de zonnepanelen op de geluidswal bij de wijk Terbregge als een commercieel vastgoedproject. Solarnova is daar verbaasd over.
Rotterdam had alle medewerking beloofd bij de bouw van de zonnecentrale die komend voorjaar moet worden aangelegd. GroenLinks in Rotterdam heeft inmiddels vragen gesteld aan wethouder Van Huffelen.

Rotterdam helpt met een heffing van 50.000 euro de langste zonnecentrale van Nederland om zeep. Dat moet toch anders kunnen,

">
Reactie van wethouder Van Huffelen: "Ook voor de gemeente is deze zonnecentrale van SolarNova een prachtig project. Wij hebben niet voor niets de initiatiefnemers intensief begeleid bij het realiseren van het plan, we blijven met ze in gesprek. We kunnen echter niet zomaar met twee maten meten, we behandelen ondernemers in Rotterdam volgens dezelfde regels."