nieuws

Man vermist echtpaar Nieuwe Maas gevonden

ROTTERDAM - In de Nieuwe Maas bij Ridderkerk is het lichaam gevonden van een man. Het is waarschijnlijk de vader van het Zwitserse gezin dat woensdag met hun jacht werd overvaren. De moeder is nog niet aangetroffen, maar voor haar is alle hoop opgegeven. Het gaat om een gezin uit Zwitserland. De 20-jarige dochter is wel gered.
Het drietal voer op de Nieuwe Maas. Na een aanvaring ter hoogte van het drierivierenpunt bij Slikkerveer met een Duitse tanker, zonk het schip heel snel. Omstanders zagen alleen nog de mast boven het water uitsteken.
De dochter van de twee kon worden gered. De vader wist uit het schip te komen, maar het lukte de medewerkers van een Fast Ferry niet om hem uit het water te halen. Hij ging weer kopje onder. Het schip is aangetroffen op 10 meter diepte. Bij een zoektocht is de moeder niet in het schip aangetroffen.
Het is woensdagmiddag niet meer gelukt om het jacht te bergen. Dat gebeurt donderdag.
Rijkswaterstaat heeft eerder dit jaar campagne gevoerd onder schippers van pleziervaartuigen over de gevaren op de druk bevaren Nieuwe Maas. De schippers worden ook aangesproken op gevaarlijk vaargedrag. Ook is onderzocht of er extra maatregelen nodig zijn om de veiligheid te vergroten op het kruispunt van de Noord, de Lek en de Nieuwe Maas. Een van de aanbevelingen is dat schippers goed communiceren met elkaar.