nieuws

Voortbestaan Stadscamping Rotterdam aan zijden draadje

ROTTERDAM - Het voortbestaan van Stadscamping Rotterdam hangt aan een zijden draadje. De camping kampt met hevige wateroverlast na de regenval van afgelopen weekend. De precieze omvang van de schade kan pas worden vastgesteld als het vele water is verdwenen.
"Dit is een ramp", vertelt eigenaar Roderick den Haring. "Mijn familie runt dit bedrijf al twintig jaar. Ik kan de schade nog niet inschatten. Het staat al een paar dagen onder water."
"Wij proberen alles droog te houden, maar het komt van buitenaf", vervolgt de Rotterdammer. "Een normale regenbui kunnen we wel hebben, maar dit slaat alles. De sloten lopen over en het water komt allemaal onze kant op.
Voorlopig neemt de stadscamping geen nieuwe gasten meer aan. De huidige kampeerders hebben droge plek gekregen, elders op het terrein. Hoe de toekomst eruit ziet is nog onzeker.
Mede-eigenaar Ciska den Haring is bezorgd. "Je kan niet met drie mensen een heel nieuw bedrijf opzetten. Financieel is dit een flinke klap. Dit zou zomaar het einde kunnen zijn van Stadscamping Rotterdam."
Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard laat weten dat er een extra noodpomp is geplaatst op de camping. Hoe lang het nog duurt voor al het water volledig is weggepompt, is nog onbekend.