nieuws

Schultz houdt vol: 100 op A13 bij Overschie

ROTTERDAM - De luchtvervuiling en geluidsoverlast op de A13 bij Rotterdam-Overschie blijven binnen de Europese normen. Dat houdt minister Schultz van Infrastructuur vol, zo bleek woensdagmiddag in de rechtbank van Rotterdam.
De rechtszaak was aangespannen door de gemeente Rotterdam en twee milieu-organisaties. Zij maken zich zorgen over de luchtvervuiling en toegenomen geluidsoverlast sinds de snelheid op de A13 is verhoogd van 80 naar 100 kilometer per uur.
Dinsdag bleek uit een rapport van de milieudienst Rijnmond dat de luchtverontreiniging met twintig procent is toegenomen. Vooral door de stijging van roet in de lucht neemt de levensverwachting af met zo'n twintig dagen.
De juristen van de minister gingen nauwelijks in op het rapport van de milieudienst. Ze houden vast aan hun eigen model waarin de normen niet worden overschreden. Volgend jaar komt het ministerie met een eigen onderzoek waarin meetresultaten van heel 2013 zijn verwerkt.
Volgens milieudefensie baseert de minister zich op de papieren werkelijkheid, maar laten de meetresultaten een heel ander beeld zien. De rechter doet over zes weken uitspraak.