nieuws

Aanhouding na bizarre achtervolging bestelbusdieven

Politie
Politie
ROTTERDAM - Een bizarre achtervolging à la Dukes of Hazzard na een autodiefstal in Den Haag heeft in de nacht van dinsdag op woensdag geleid tot de aanhouding van twee Rotterdamse autodieven in Rijswijk.
Dinsdagavond merkte de eigenaar van een bestelbusje dat er was ingebroken in zijn wagen aan de Wrightlaan in de hofstad en dat het slot van het portier losjes was teruggehangen. Hij besloot te gaan posten, omdat hij verwachtte dat de dieven nog een keer langs zouden komen om de bus mee te nemen.
Dit gebeurde ook rond 01.00 uur. De dieven kwamen terug in een grijze Peugeot 307 en namen de bus mee. De eigenaar ging er vervolgens achteraan met een andere wagen. Het ging er daarbij ruig aan toe. De bestuurder van de Peugeot zag zelfs kans zich tussen het bestelbusje en de auto van de eigenaar te wurmen.
Wilde achtervolging
Tijdens de achtervolging werden meerdere auto's geraakt en vloog de bus ook een paar keer uit de bocht. In Rijswijk reden de drie auto’s vanaf de Landingsbaan de De Mok op, waar ze zich vastreden op een fietsbrug en alle drie op elkaar knalden. De dieven gingen er vervolgens rennend vandoor richting Brasserskade in Delft, terwijl ze werden achtervolgd door de eigenaar van de gestolen auto.
Bange dieven lieten zich aanhouden
De autodieven wisten de aandacht te trekken van een toevallig passerende politiewagen. Ze waren tijdens de achtervolging zo bang geworden dat een van hen direct in de politieauto sprong en de ander op de motorkap van de politiewagen ging liggen om zich te laten aanhouden. Kort daarna kwam de eigenaar van de gestolen bestelbus erbij, die het hele verhaal vertelde. De mannen zijn aangehouden. De bestelbus was inmiddels aan alle kanten beschadigd.
De bestuurder van de Peugeot, die de dieven had gebracht, werd niet meer aangetroffen. De politie heeft inmiddels wel gesproken met meerdere eigenaren van auto’s die tijdens de wilde rit werden beschadigd.