nieuws

Stroomafsluiting dreigt voor bewoners recreatiepark

ROTTERDAM - Bewoners van Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat moeten vrezen dat de stroomtoevoer naar hun chalets wordt stopgezet als zij niet akkoord gaan met een nieuw contract van de eigenaar. Sommige chalets op het recreatiepark moeten het sinds woensdagmiddag al doen zonder elektriciteit.
De mensen op het park kregen deze week een deadline voorgeschoteld. Voor twaalf uur woensdagmiddag moest de verklaring ondertekend worden ingeleverd, anders zou de stroomtoevoer naar hun chalet gestopt worden.

Eisen

Veel mensen die wonen in het gebied rond het fort zijn het niet eens met de eisen die de eigenaar in het nieuwe contract stelt. Zo moeten zij gaan betalen voor de auto's op het terrein, gaan de stroomprijzen omhoog en worden er kosten in rekening gebracht voor de groenvoorziening in het gebied. De bewoners zeggen dat zij hier begin deze eeuw onder heel andere voorwaarden zijn komen wonen.
Volgens eigenaar De Neef zijn de zaken die ondertekend wil zien niet vreemd. ''Voordat wij hier kwamen werd er 40 euro per chalet, per maand in een pot gestort als parkbijdrage voor het onderhoud van boven en ondergrondse infrastructuur, maar dat heeft men geweigerd aan de nieuwe eigenaar te betalen,'' klaagt hij.
De Neef stelt dat een ''beperkte groep'' bewoners weigert een financiële bijdrage te leveren aan noodzakelijk onderhoud. Zij zouden bovendien veelal wonen in illegaal gebouwde huisjes. ''Het zijn gewoon wanbetalers die illegaal wonen in illegale bouwsels en absoluut niet aan hun verplichtingen wensen te voldoen,'' stelt De Neef.

Veiling

Omdat de eigenaar van Fort Prins Frederik momenteel niet aan de hypotheekverplichtingen kan voldoen, wordt het gebied op dertien november geveild. Volgens De Neef komt dat omdat er binnen de huidige bestemmingsplannen van het recreatiepark niet veel mogelijk is. Toch hoopt de eigenaar dat hij op tijd de financiën rond heeft voor dat het gebied de veiling opgaat.