nieuws

'Goeree-Overflakkee ligt niet in Zeeland'

Goeree-Overflakkee
Goeree-Overflakkee
ROTTERDAM - Een bewoner van Goeree-Overflakkee is een actie begonnen om duidelijk te maken dat zijn eiland niet in Zeeland ligt. De nieuwe Facebookpagina 'Flakkee ligt niet in Zeeland' kreeg binnen enkele dagen meer dan 5000 likes van internettende eilandbewoners.
Voor oprichter Pepijn Quist komt het succes van zijn actie als een verrassing. ''Ik dacht: ik zal voor de grap een Facebookpagina oprichten. Zelf nodigde ik 30 tot 40 vrienden uit, maar binnen een paar uur had ik 3000 likes,'' vertelt hij.
De directe aanleiding voor de Facebookactie was een bericht in dagblad Spits. ''Ze plaatsten een artikel waarin ze spraken over het dorp Flakkee in Zeeland,'' zucht Quist. Dat leidde volgens hem tot geïrriteerde reacties op Facebook.
Niet alleen het dagblad ging de mist in. ''Flakkee wordt zelfs als Zeeland verkocht aan toeristen,'' klaagt hij. Zo schrijft een lokale VVV volgens Quist op het internet lovend over de Zeeuwse eilanden, ''waaronder Goeree-Overflakkee.''
De protestactie lijkt inmiddels een volgende ronde in te gaan. Bedenker Quist heeft stickers laten drukken met het opschrift 'Flakkee ligt niet in Zeeland'. ''Voor op de auto,'' legt hij uit. ''Mensen die het leuk vinden kunnen er voor vijftig cent één komen ophalen.''