nieuws

De polder in met weerman Ed Aldus

Edmetboek
Edmetboek
ROTTERDAM - De Krimpenerwaard in met Ed Aldus, paddenstoelen zoeken in de Biesbosch, pompoenen proeven in Rhoon en stemmen op het Beste Rotterdamse boek. foto: Eppo Notenboom
Met het boek Hollandse luchten & landschappen in de polder in de hand trekt Chris Natuurlijk de Krimpenerwaard in. Eens kijken of de luchten en landschappen net zo mooi zijn als in het boek van Ed Aldus. De weerman van RTV Rijnmond schreef de teksten en weerspreuken voor het boek. Zoals de spreuk over de ooievaar. De foto's in het boek zijn van Eppo Notenboom. Hij kan niet alleen goed fotograferen, maar ook goed vertellen over de schoonheid van het landschap in de Krimpenerwaard.
Wiggele de Haas is ook fotograaf. Met hem wandelt Chris Natuurlijk door de Biesbosch. Daar fotografeert hij al dertig jaar paddenstoelen.
In de soep, de jam of de stoofschotel. Op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon proeft Chris Natuurlijk van de lekkerste gerechten met pompoen. De pompoenen zijn geteeld door Maarten en Esmeralda die al jaren vrijwilligerswerk doen op de zorgboerderij. Als hobby hebben ze nu meer dan vijftien soorten pompoenen gekweekt. Zaterdag 19 oktober zijn de pompoenen te koop op de pompoenmarkt van de Buytenhof.
Wie mag zich de winnaar noemen van het Beste Rotterdamse boek? Directeur Gert Staal van de Rotterdamse bibliotheek is jurylid van de prijs. Hij roept iedereen op om te stemmen op zijn of haar favoriete Rotterdamse boek. Dat kan nog tot 25 oktober. DIt jaar zijn er prijzen te winnen in twee categorieën: fictie en non-ficite. In Chris Natuurlijk vertelt Gert Staal meer over de prijs en vertelt hij iets over de genomineerde titels. Tijdens het Lezersfeest op 9 november in de Centrale bibliotheek in Rotterdam, wordt de winnaar bekendgemaakt.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond