nieuws

Rotterdammer in halve finale Get in the Ring

ROTTERDAM - Rotterdammer Boudewijn van Sambeek is met zijn uitvinding 'JackSavior' doorgedrongen tot de halve finale van Get in the Ring. Deze internationale wedstrijd beloont het beste idee van een jonge ondernemer met een investering van een miljoen euro.
De JackSavior is uitgevonden om een einde te maken aan de slechte kwaliteit van oordopjes van bijvoorbeeld mobiele telefoons. Oordopjes gaan over het algemeen snel kapot doordat de constructie waarmee een oordopje in een apparaat wordt gestopt een beetje bewegingsruimte heeft. Dat maakt dat kleine onderdeeltjes snel beschadigen.
De uitvinding van Boudewijn van Sambeek moet aan die beschadigingen een einde maken. Door een andere constructie te verzinnen voor de uitgang van het oordopje, hebben zijn oordopjes veel minder bewegingsvrijheid en gaan ze dus ook minder snel kapot.
De Nederlandse jury van Get in the Ring vond dat hij het beste idee van Nederland had en daarom mag hij zijn idee gaan pitchen tussen andere internationale genieën.
De beste tien ideeën worden doorgestuurd naar de finale, die 22 november plaatsvindt in Rotterdam. Daar mogen de laatst overgebleven jongeren hun ideeën pitchen voor belangrijke zakenmensen, die uiteindelijk beslissen wie er met een miljoen euro vandoor gaat.