nieuws

RVVH moet op zoek naar nieuwe trainer

ROTTERDAM - De KNVB heeft het dispensatieverzoek van RVVH voor trainers Yurtcan Kayis en Giovanni Franken afgewezen. De Ridderkerse hoofdklasser moet van de voetbalbond voor 1 januari een nieuwe hoofdtrainer aanstellen die beschikt over de juiste trainerslicentie. De club legt zich niet neer bij deze beslissing.
Kayis werd afgelopen zomer niet toegelaten tot de TC 1-curcus, waarna Adrie van Tiggelen als hoofdtrainer werd gehaald. Van Tiggelen beschikte wel over een diploma, maar moest in september vanwege persoonlijke omstandigheden de club voortijdig verlaten. Als gevolg hiervan werd dispensatie aangevraagd voor Giovanni Franken en Yurtcan Kayis.
'Franken en Kayis hebben geen TC 1-diploma en voldoen niet aan de dispensatie-eisen van de KNVB, omdat ze niet zijn toegelaten tot de cursus. Daarom hebben wij de KNVB aangeraden om het verzoek af te wijzen,' verklaart Toon Brakus, voorzitter van de Vakbond voetbaltrainers, aan de Rotterdamse editie van het AD.
Huidige coach Giovanni Franken baalt van het besluit: 'We zijn al zeven jaar betrokken om samen met voorzitter Mario Papavoine een beleid uit te stippelen en worden als hoofdtrainer nu door de KNVB gehinderd om dit beleid uit te kunnen voeren. We komen straks weer in dezelfde situatie terecht, waarbij een korte termijn-trainer gaat bepalen wat goed is voor de club. We willen juist niet meer afhankelijk zijn van een trainer die binnen afzienbare tijd weer weg is.'
Voorzitter Papavoine hoopt dat de KNVB de beslissing heroverweegt: 'Ik hoop dat de bond in ons geval een uitzondering maakt, omdat iedere sportieve ambitie ontbreekt voor een kandidaat interim-hoofdtrainer om bij ons in te stappen, gegeven de visie en doelstellingen van onze vereniging.