nieuws

Kees Buddingh' Dag bij RTV Rijnmond

2010-ceesbuddingh14_11.cropresize.tmp.jpg
2010-ceesbuddingh14_11.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Vandaag is het Buddingh' Dag bij RTV Rijnmond. Zowel op radio, TV als internet is er veel aandacht voor de Dordtse dichter, die op 24 november 1985, precies 25 jaar geleden in zijn geboorteplaats overleed.
In Dordrecht zijn er de hele week herdenkingsactiviteiten.

Elk uur een gedicht

Op Radio Rijnmond is er vandaag elk uur een gedicht van Kees Buddingh' te horen. Sommige gedichten komen uit archiefmateriaal van DiEP, in Dordrecht, waarbij het karakteristieke stemgeluid van de dichter weerklinkt. Elf andere gedichten worden gelezen door prominenten en fans, waaronder burgemeester Arno Brok en wethouder Piet Sleeking.

In programma's veel aandacht voor de Dordtse dichter

Op TV Rijnmond is er vanavond een lange reportage van Ron Plaisier, geheel gewijd aan de dichter, die vooral bekend wordt door zijn gorgelrijmen, zoals De Blauwbilgorgel. Radio Rijnmond zendt vanaf 17.00 uur uit vanuit de Kunstkerk in Dordrecht. Na het reguliere nieuwsuur praat Ruud de Boer met drie gasten een uur over Buddingh' en zijn werk. Vanavond tussen acht en tien verslaat Thijs Blom de presentatie van Buddingh' Gebundeld.

Nieuw verzamelwerk met 1100 pagina's

Het nieuwe, ruim 1100 pagina's tellende verzamelwerk is samengesteld door biograaf Wim Huijser. Hij is tussen zes en zeven één van de gasten in Rijnmond Nu. De anderen zijn voorzitter Peter de Roos van het Buddingh' Genootschap en voorzitter Hans Berrevoets van het Platform Stedelijke Herdenking. Rond de klok van negen uur wordt het boekwerk in de Kunstkerk officieel gepresenteerd.
Het Buddingh' Genootschap organiseert de hele week activiteiten. Zo waren er zaterdag Buddingh' wandelingen en wordt vrijdagavond in Villa Augustus bekend wat het populairste gedicht van Kees Buddingh' is. De verkiezing loopt nog. Kijk daarvoor daarvoor op de website van de Dordtse bieb. Zaterdag is er nog een schaakfestijn als afsluiting. Buddingh' was een fervent schaker.
Hieronder vindt u radio- en tv-reportages en gedichten van Kees Buddingh'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!