Excelsior verliest van FC Den Bosch

ROTTERDAM - Excelsior heeft de uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde FC Den Bosch met 3-2 verloren. Alexander Mols maakte alle doelpunten voor de Bosschenaren. Door de nederlaag is de ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson gezakt naar de twaalfde positie van de Jupiler League.
In de levendige eerste helft was FC Den Bosch lang de bovenliggende partij. In de openingsfase kwamen de Brabanders al op voorsprong via Mols. Excelsior leek nauwelijks wakker geschud en mocht blij zijn dat het bij die ene treffer bleef. Vanuit het niets kwamen de gasten op gelijke hoogte. Kevin Vermeulen scoorde na voorbereidend werk van Lars Hutten: 1-1.
Lang kon de ploeg van Tomasson niet genieten van dat doelpunt, want enkele minuten later nam FC Den Bosch een hernieuwde voorsprong. Opnieuw scoorde Mols: 2-1. Aan de andere kant miste Lars Veldwijk een enorme kans, maar even later was het wel raak. Veldwijk werd naar de grond getrokken, waarna Hutten de toegekende penalty verzilverde: 2-2.
In de tweede helft was de eerste kans voor Excelsior. Vermeulen vond voormalig Excelsior-doelman Wesley de Ruiter op zijn weg. Het spel golfde op en neer in Den Bosch en beide ploegen kregen kansjes. Zo werd een schot van Veldwijk gekeerd door De Ruiter. Kort voor tijd was FC Den Bosch wel trefzeker en opnieuw was het Mols die doel trof: 3-2.
Excelsior probeerde in de slotfase in ieder geval nog een punt over te houden aan het duel, maar de thuisploeg hield stand.