Sparta pakt op valreep een punt in Maastricht

ROTTERDAM - Sparta heeft op de valreep een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij MVV Maastricht. In blessuretijd maakte de ploeg van trainer Adrie Bogers met enig fortuin gelijk (1-1). De Rotterdammers staan derde in de Jupiler League met vier punten achterstand op koploper FC Dordrecht. Sparta speelde wel een duel minder.
De eerste helft in Maastricht was zeer matig van beide kanten. Sparta had wel het meeste balbezit, maar werd zelden dreigend. Alleen spits Johan Voskamp was dichtbij een treffer, maar hij kopte net naast het vijandelijke doel. Dat was enkele minuten voor rust. MVV was juist in de beginfase een paar keer gevaarlijk. Gianluca Maria had wel heel veel pech, toen zijn inzet via de lat en paal niet achter doelman Khalid Sinouh verdween.
In de openingsfase van de tweede helft mocht Sparta opnieuw niet klagen, toen Maria de buitenkantpaal raakte. De 1-0 viel echter alsnog uit een hoekschop. Sven Braken passeerde Sinouh zeven minuten na rust. Sparta zat totaal niet in de wedstrijd, maar kreeg wel een enorme kans om de achterstand ongedaan te maken. Voskamp trof de paal, waarna Soufian El Hassnaoui in de rebound over pegelde.
Sparta perste er een offensief uit en kreeg ook mogelijkheden. Voskamp schoot net naast het doel van de Limburgers. Tien minuten voor tijd kopte de spits in kansrijke positie ver naast. Invaller Stef Peeters zag zijn inzet net naast hobbelen. In blessuretijd werd het toch gelijk. MVV-verdediger Nick Kuipers werkte de bal - met Spartaan Steef Nieuwendaal in zijn buurt - in eigen doel na een vrije trap van Peeters: 1-1.