Excelsior Maassluis en ASWH door in districtsbeker

ROTTERDAM - Excelsior Maassluis en ASWH hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. Excelsior Maassluis had grote moeite met tweedeklasser SVC '08, maar wist de Schevenings formatie wel uit te schakelen via strafschoppen. Zo ver kwam het bij ASWH niet. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht won met 3-4 van Rijsoord.
Eersteklasser Rijsoord en hoofdklasser ASWH maakten er een vermakelijk duel van. Zoals het een thriller beaamt kreeg de wedstrijd een spannende slotfase, waarin Rijsoord eerst terugkwam van een 2-3 achterstand. In blessuretijd zorgde ASWH-speler Bas van Stokkum echter voor de 3-4 zege.
Excelsior Maassluis wachtte helemaal lang met het beslissen van het duel. Na reguliere speeltijd stond het 1-1 en moesten strafschoppen beslissen wie zich zou plaatsen voor de derde ronde. In die serie bleek de topklasser het sterkst: 4-3.
Tweedeklasser Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel bereikte de derde ronde niet. Jodan Boys was met 5-0 te sterk. RVVH boekte wel een succesje. De Ridderkerkers versloegen tweedeklasser XexesDZB (zondag) met 2-0. Alexandria '66 verloor na strafschoppen van het tweede elftal van Spartaan '20. Na negentig minuten was het 1-1.
Hoofdklasser XerxesDZB (zaterdag) zien we in de volgende ronde niet meer terug. Deltasport won na strafschoppen van de Rotterdammers. De reguliere speeltijd eindigde in 3-3. LRC Leerdam had niet veel moeite met Kozakken Boys 2. De Leerdammers zegevierden met 5-2.