Feyenoord geeft zege uit handen in Deventer

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet weten te winnen. De formatie van trainer Ronald Koeman kwam in De Adelaarshorst niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De Rotterdammers kwamen twee keer op voorsprong via Stefan de Vrij en Lex Immers, maar Marnix Kolder bezorgde de thuisploeg in de slotfase een punt.
Na een sterkte openingsfase van Feyenoord kwamen de bezoekers na zeventien minuten op voorsprong door een speler die niet onbelangrijker is geworden sinds hij de aanvoerdersband aan Graziano Pellè heeft moeten afstaan. Stefan de Vrij, twee weken geleden ook al trefzeker tegen Vitesse, kreeg alle gelegenheid om de bal na een hoekschop van Jordy Clasie te controleren. De centrale verdediger schoot vervolgens onberispelijk raak: 0-1.
Feyenoord deed veel, zo niet bijna alles goed in Deventer, behalve afwerken. Jean-Paul Boëtius mocht voor rust maar liefst drie keer alleen richting het doel van de thuisclub dribbelen. Het talent treuzelde eenmaal te lang, schoot een keer naast en raakte ook nog de paal. Samuel Armenteros verzuimde in de eerste helft eveneens alleen voor doelman Eloy Room te scoren.
Go Ahead Eagles kwam nauwelijks aan voetballen toe voor het enthousiaste eigen publiek. Feyenoord zette de verdedigers van de thuisclub al in een vroeg stadium onder druk, met als gevolg dat doelman Erwin Mulder voor rust geen enkele keer serieus in actie hoefde te komen. Go Ahead Eagles was de bal vaak al kwijt voordat het de eigen helft had verlaten.
Met de eerste doelpoging van de wedstrijd kwam de thuisploeg echter wel op gelijke hoogte. Voormalig FC Dordrecht-speler Mawouna Amevor bereikte vlak na rust de rand van het strafschopgebied en verschalkte Mulder met een schuiver. Go Ahead Eagles leek daarna te geloven in een stunt, maar na ruim een uur spelen kreeg Room nog wel een hand tegen een inzet van Pellè, maar was hij kansloos bij de rebound van Lex Immers: 1-2.
De middenvelder, dit seizoen niet bepaald de scherpschutter van de eredivisie, leek op weg om matchwinner te worden. Armenteros en Pellè misten eerst nog kansen op een derde treffer, totdat Kolder met een benutte vrije trap voor een explosie van vreugde zorgde in Deventer.