nieuws

Ondernemer laaiend over vrijspraak brillendief +VIDEO

ROTTERDAM - Een winkeldief betrappen, haarscherpe beelden aanleveren bij de politie en een dief die vervolgens wordt vrijgesproken omdat de rechter de videobeelden niet kan bekijken. De bedrijfsleider van Citybril aan de Coolsingel in Rotterdam is er laaiend over.
Op zondag 2 juni dit jaar liep een man de winkel binnen om vervolgens een afgesloten vitrine open te wrikken en in totaal twaalf brillen van het merk Cartier te stelen. Schade ruim 10.000 euro. Nadat bedrijfsleider Edwin Seveke de volgende dag de diefstal ontdekte en de videobeelden in high defenition had bekeken, overhandigde hij de videobeelden aan de politie.
Agenten herkenden veelpleger
De rechercheurs van de Rotterdamse politie herkenden direct een hen bekende veelpleger en hielden de man aan. Toen de man op 15 oktober voor de rechter moest verschijnen, werd de man vrijgesproken omdat de rechter geen apparatuur had om de videobeelden te bekijken.
Hij ging uit van een screenshotje van de video op papier en daarop kon hij de man niet herkennen. Wel zei de rechter het jammer te vinden dat er geen vingerafdrukken van de man waren gemaakt. De winkeldief werd vrijgesproken.
Dief nog een keer langs geweest
De dief is in de tussentijd nog een keer langs geweest. Eind september sloeg hij met een handlanger wederom zijn slag in dezelfde vitrinekast die inmiddels beter was beveiligd. Deze keer werd hij door het personeel betrapt en werd hij achtervolgd.
Enkele toevallige voorbijlopende agenten vonden het niet nodig in te grijpen, waarop het personeel de man in een naastgelegen winkel tegen de muur kon drukken. Doordat de dief tot bloedens toe in de hand van een van de personeelsleden beet, moesten ze hem laten gaan.
Aangifte geen zin
Seveke heeft geen zin om weer aangifte te doen, terwijl hij ook de tweede diefstal haarscherp in beeld heeft; “Wat heeft het voor zin als een rechter toch besluit de man vrij te spreken, terwijl hij door agenten is herkend. Ik weet het echt niet meer. Meer kan ik toch niet doen om mijn eigendommen te beschermen? Ik vind dit heel erg frustrerend.”
De redactie heeft het forum gesloten.