nieuws

Ingmar Vos naar de Verenigde Staten

Ingmar Vos
Ingmar Vos
ROTTERDAM - Ingmar Vos geeft zijn carrière als tienkamper een nieuwe impuls in de Verenigde Staten. De Rotterdammer gaat in Texas trainen bij coach Mario Sategna, die ook de Amerikaanse tweevoudig wereldkampioen Trey Hardee onder zijn hoede heeft. Hardee eindigde tijdens de Olympische Spelen in Londen nog als tweede.
Vos trainde de afgelopen jaren in het Engelse Birmingham, maar daar was hij op een dood spoor beland. 'Het grootste nadeel was dat ik heel veel trainingen alleen deed. Dit betekende dat ik vaak te lang te hard door trainde, waar ik eerder had moeten stoppen of dat ik soms juist dat duwtje in de rug nodig had om een training voor de volle 100% door te komen. Dat wordt mentaal en fysiek heel zwaar na vier jaar.'
In Amerika heeft Vos zijn eerste trainingen inmiddels al achter de rug. 'Het voelt heerlijk om weer nieuwe dingen te doen en te leren. Het is een super mooie en unieke kans voor mij en daarom heb ik hem ook met beide handen aangegrepen,' aldus Ingmar Vos op zijn officiële website.