nieuws

Goeree-Overflakkee schenkt Rotterdam 450.000 euro

Albeda College Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Albeda College Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - De gemeente Goeree-Overflakkee schenkt Rotterdam bijna een half miljoen euro. Dat meldt het blad Binnenlands Bestuur. Het geld mag alleen worden besteed aan taalonderwijs.
Goeree-Overflakkee kreeg dit jaar van het ministerie van Onderwijs 850.000 euro van de WEB-gelden op basis van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Dat bedrag is veel hoger dan in vorige jaren. De gemeente Goeree zelf dacht recht te hebben op 80.000 euro.

Teruggeven niet mogelijk

Uit onderzoek blijkt dat zowel de gemeente als het ministerie van OCW fouten hebben gemaakt waardoor een onjuist bedrag is vastgesteld. Maar teruggeven blijkt niet mogelijk, omdat het ministerie zich wil houden aan de landelijke verdeling die in 2012 is vastgesteld. Zij adviseerde Goeree-Overflakkee daarom het geld dat overblijft te schenken aan een andere gemeente op voorwaarde dat het naar taalontwikkeling gaat en dat het binnen een bepaalde termijn wordt besteed.

Albeda College

Goeree-Overflakkee heeft gekozen voor Rotterdam. Het geld gaat via een speciale constructie naar het Albeda College waar Goeree al langer mee samenwerkt. Rotterdam is blij met de schenking. De gemeente organiseert op 28 oktober een bijeenkomst op de RDM-Campus om de wethouder van Goeree-Overflakkee te bedanken.