nieuws

Koeman: 'Heb ons niet vaak zo goed zien spelen'

ROTTERDAM - Hoewel Feyenoord op bezoek bij Go Ahead Eagles er niet in slaagde om drie punten te pakken (2-2 gelijkspel, red.) is trainer Ronald Koeman van mening dat zijn ploeg een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld. Volgens de oefenmeester had de wedstrijd dan ook eerder beslist moeten worden in het voordeel van Feyenoord.
'Ik ben wel eens zieker geweest van een teleurstellende uitslag dan vanavond. Iedereen heeft gezien dat we heel goed gespeeld hebben. Ik heb Feyenoord dan ook niet vaak zo goed zien spelen. Het resulteerde bovendien in grote kansen, want na een half uur had het 0-3 moeten zijn en dan speel je een wedstrijd makkelijker uit,' zegt Koeman tegenover RTV Rijnmond.
'Na de 1-1 herpakken we ons weer en was er niets aan de hand, maar momenten bepalen uitslagen in het voetbal. Daarin hebben zij meer rendement gehaald dan wij. Jean-Paul Boëtius mist drie kansen waar er minimaal één van moet zitten. Dat weet hij ook. Ik ben al blij dat hij voetballend heel veel dreiging had, maar hij moet dat bekronen met een doelpunt.'
Volgens de coach heeft Feyenoord niet last van een gebrek aan volwassenheid. 'Dat denk ik niet, want we hebben heel volwassen gespeeld. Je kunt wel je vraagtekens zetten bij de gelijkmaker, want het is een vrije trap die om de muur heen gaat en in het doel belandt. In mijn optiek moet zo'n bal naast gaan, dus dan denk ik dat de muur verkeerd staat,' aldus Koeman.