nieuws

'Hahn kan een concurrent zijn voor Mulder'

ROTTERDAM - Het is zo goed als zeker dat Warner Hahn volgend seizoen voor Feyenoord speelt. De doelman van FC Dordrecht wordt volgende zomer transfervrij overgenomen door de eredivisionist. Volgens de Rotterdamse oud-doelmannen Pim Doesburg en Joop Hiele is het halen van Hahn een goede zet van Feyenoord.
'Het is een jonge keeper met potentie die doorgroeimogelijkheden heeft. Ik vraag me alleen af wat zijn rol precies bij Feyenoord gaat worden,' zegt Hiele in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. 'Ze hebben nu drie keepers en daar is een bepaalde rolverdeling in. Op het moment dat ze Hahn aantrekken ga ik er vanuit dat hij een rol gaat krijgen binnen die andere drie.'
Op dit moment staat Erwin Mulder onder de lat bij Feyenoord. De 24-jarige sluitpost heeft Kostas Lamprou achter zich, maar de Griek vormt geen enkele bedreiging voor Mulder. 'Ik denk dat het goed is als daar meer druk achter kan komen,' vervolgt Hiele. 'Ik weet niet wat ze met Hahn willen, maar hij is wel brutaler en kan een concurrent zijn voor Mulder,' sluit Doesburg aan.
'Mulder zou zich moeten ontwikkelen, maar het tegendeel wordt steeds bewezen. Het leiding geven ontbreekt gewoon bij hem. Dat wil niet zeggen dat de defensie van Feyenoord daar onder lijdt, maar het is wel zo dat het in de laatste tien minuten van een wedstrijd een chaos is. Daar moet hij proberen leiding aan te geven, maar dat lukt niet altijd,' constateert Doesburg, die Hahn nog kent van zijn periode als keeperstrainer in De Kuip.
'Toen hij nog 16 jaar was en speelde in de B-jeugd van Sparta hebben wij geprobeerd hem naar Feyenoord te halen, maar hij ging toen toch liever naar Ajax. Daar zag hij meer mogelijkheden. Je zag toen al wel bravoure en hem leiding geven aan de verdediging. Dat vond ik al heel wat, want dat hadden niet veel keepers in die tijd. Het zegt genoeg dat hij nu speelt voor Jong Oranje, maar je moet het toch maar zien bij Feyenoord,' aldus de 69-jarige Doesburg.