nieuws

Anthony K. weigert opnieuw verklaring over dood Jennefer

ROTTERDAM - In het hoger beroep tegen Anthony K. weigert de verdachte nog steeds te vertellen hoe hij het Rotterdamse meisje Jennefer van Oostende (10) om het leven heeft gebracht. "Lukt niet, dat is te moeilijk", zei K. maandagmorgen voor het gerechtshof in Den Haag.
De moeder en de zus van Jennefer lazen maandagmorgen een emotionele verklaring voor waarin ze vroegen om opheldering over de dood van Jennefer. Maar K. hield de kaken op elkaar. Hij houdt ook vol dat hij het meisje niet seksueel heeft misbruikt, ondanks het feit dat er spermasporen van hem zijn gevonden.

"Toen was ze dood"

Tijdens de zitting werden maandagmorgen beelden getoond van het verhoor van het 5-jarig zoontje van K. Het kind zegt te hebben gezien dat K. Jennefer ombracht. "Ze moest naar de kelder, omdat papa gek werd in zijn hoofd. ( ) Papa deed z'n handen om haar nek en schopte haar in haar buik. ( ) Papa pakte plankjes van de grond en sloeg haar. Toen was ze dood."
18 jaar
Anthony K. is de ex van de zus van Jennefer. Hij werd eerder veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag en seksueel misbruik van het meisje, twee jaar geleden in de Bargoensestraat in Rotterdam-Zuid. Justitie en K. zelf zijn allebei in hoger beroep gegaan tegen de veroordeling tot 18 jaar. Het Openbaar Ministerie had levenslang geëist.
K. weigerde in september naar het Hof te komen. Het gerechtshof had de verdachte deze keer verplicht om bij de zitting te zijn. Hij werd maandagmorgen opgehaald uit de gevangenis.
De zaak is maandagmiddag tegen het middaguur geschorst en gaat woensdag verder. Dan wordt de strafeis in dit hoger beroep bekendgemaakt.
De redactie heeft het reactieforum gesloten.