nieuws

Ruzie in Rotterdam om een wilde wingerd

ROTTERDAM - Rotterdammer Piet Hein uit de Allard Piersonstraat ligt overhoop met woningcorporatie Woonstad. Inzet van de strijd: een wilde wingerd.
Woonstad wil dat Hein de plant verwijdert omdat die schade zou veroorzaken aan de gevel. "Onzin", vindt Hein, die met z'n woekerende plant nu juist genomineerd is voor de titel 'Milieuvriendelijkste geveltuin van Rotterdam'.
De uitslag van de wedstrijd is in december, maar Hein is bang dat z'n wingerd voor die tijd al het loodje heeft moeten leggen.
Volgens Woonstad is de kwestie in september bij de overkoepelende Geschillen Advies Commissie van de REO-woningbouwverenigingen voor geweest. Huurder Piet Hein is daarbij op 14 september in het ongelijk gesteld. Woningbouw-corporaties dulden geen enkele klimplant aan hun gevels vanwege eventueel voeg- en steenschades.
In november wordt de plant uit de grond gerukt en van de gevel gehaald door de technische dienst van Woonstad, als de bezwaarmaker voor die tijd geen gerechtelijke stappen onderneemt, aldus een woordvoerster.