nieuws

Slijngard maakt rentree bij Sparta-beloften

ROTTERDAM - Donovan Slijngard heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij Jong Sparta. De linksback speelde de gehele eerste helft mee in het duel met de leeftijdsgenoten van Almere City FC. Het team van coach Arjan van der Laan won op Nieuwe Terbregge door een laat doelpunt van Robbert Olijfveld met 1-0 van de bezoekers uit Flevoland.
De 26-jarige Slijngard raakte in de met 4-1 verloren bekerwedstrijd tegen AZ geblesseerd aan zijn hamstring. Eerder dit seizoen speelde een liesblessure hem al parten, waardoor hij tot nu toe slechts zes competitiewedstrijden in actie kwam. Ook vorig jaar miste Slijngard een groot deel van het seizoen. Destijds hielden een knieblessure en hamstringproblemen hem aan de kant.

Jong Feyenoord/Excelsior

Het gecombineerde beloftenteam van Feyenoord en Excelsior heeft maandagavond eveneens gewonnen. De ploeg van de trainers Patrick Lodewijks en de afwezige Pierre van Hooijdonk had geen problemen met Jong De Graafschap. Na een half uur spelen stonden de Rotterdammers al met 4-0 voor door treffers van Mitchell Te Vrede, Elvis Manu en Joey Sleegers (2x). De bezoekers kwamen voor rust nog terug tot 4-2, maar in de tweede helft gooiden Wesley Verhoek en Te Vrede het duel vanaf de strafschopstip definitief in het slot: 6-2.
Na zes wedstrijden vindt Jong Feyenoord/Excelsior zich terug op de tweede plaats van de ranglijst met veertien punten. De beloften van Willem II staan in divisie B aan kop met één punt meer. Jong Sparta volgt op de vierde plaats met negen punten uit eveneens zes duels.

Jong FC Dordrecht

In divisie A van de beloftencompetitie deed ook Jong FC Dordrecht goede zaken. Op bezoek bij Jong FC Volendam waren de Dordtenaren met 3-0 te sterk. Twee doelpunten van Everon Pisas en een treffer van Nando Wormgoor stelden de zege veilig voor de gasten. Door de zege stijgt Dordrecht naar de negende plaats met zes punten uit evenzoveel wedstrijden.