nieuws

Weer Bulgaarse vrouw vermist: politie gaat flyeren

ROTTERDAM - De politie start donderdag met een flyeractie en posters om er achter te komen waar de 38-jarige Svetla Angelova is gebleven. De Bulgaarse vrouw wordt sinds zaterdag 14 september vermist en is op die dag om 20.00 uur voor het laatst gezien in de woning van een vriendin aan de Putsebocht in Rotterdam.
Nadat Svetla - die ook Sibel en Angel wordt genoemd - als vermist was opgegeven, is de politie een onderzoek gestart. Zo werd haar foto en signalement op de vermist-pagina van de politie gezet en ook via sociale media verspreid. Er zijn verschillende getuigen gehoord en zijn camerabeelden bekeken. Tot op heden is Svetla nog steeds spoorloos.
Pas enkele maanden in Nederland
Svetla heeft zwart haar en groene ogen. Ze was pas enkele maanden in Nederland en spreekt naast Bulgaars ook Turks en gebrekkig Nederlands. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een trainingsbroek, een zwarte driekwart jas met bruine knopen en vermoedelijk plastic roze slippers. Op de bovenzijde van een van de onderarmen heeft ze de tatoeage: Ã+A.
Overeenkomsten met andere vermissing
Opvallend is dat de vermissing van Svetla overeenkomsten vertoont met de in december 2010 verdwenen Monika Tanova. Alle twee de vrouwen verbleven in Rotterdam-Zuid en verdienden geld met schoonmaakwerk.
Ook is van beiden hun mobiele telefoon voor het laatst gebruikt in de buurt van een telefoonmast aan de Scherpenhoek. Inmiddels zijn de dossiers in beide zaken met elkaar vergeleken, maar dat heeft nog geen aanknopingspunten voor nader onderzoek opgeleverd.
Met de flyeractie hoopt de politie meer informatie te krijgen over de contacten en dagelijkse bezigheden van Svetla en haar mogelijke verblijfplaats.