nieuws

Publieksprijs voor Rotterdams sterrenstaurant

ROTTERDAM - Restaurant Fred in Rotterdam-Kralingen heeft een publieksprijs voor sterrenrestaurants gewonnen. Het restaurant van chefkok Fred Musters kwam als beste uit de bus tussen andere Nederlandse restaurants met een Michelinster.
Het restaurant had dus al een ster van de Franse keurmeesters, maar heeft nu dus ook een prijs van het publiek. Gasten van verschillende restaurants gaven na het eten een beoordeling via internet. Met een score van 9,24 punten eindigde het Rotterdamse restaurant net een honderdste punt voor het sterrestaurant De Lindehof in Nuenen.
Niet alle restaurants
Niet alle sterrenrestaurants in Nederland deden mee aan de publieksprijs, ze konden zelf kiezen of ze deelnamen aan de verkiezing. Zo kon er bijvoorbeeld niet gestemd worden op de twee Nederlandse restaurants die drie Michelinsterren hebben.
Restaurant tiendaagse
De verkiezing hoort bij de Heerlijk 10-daagse. Van 8 tot en met 17 november kunnen gasten voor lagere prijzen op bezoek bij de deelnemende restaurants. Vanaf 23 oktober is het mogelijk om daarvoor te reserveren.