nieuws

Aboutaleb praat met Defensie over toekomst kazerne

Van Ghentkazerne Rotterdam foto Wikipedia
Van Ghentkazerne Rotterdam foto Wikipedia
ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb is in gesprek met minister Hennis-Plasschaert van Defensie om de sluiting van de Van Ghentkazerne in Rotterdam te voorkomen. De sluiting van het marinierscomplex is een onderdeel van de bezuinigingsplannen van Defensie.
De mariniers zitten al sinds de 17e eeuw in Rotterdam, maar moeten binnenkort naar Zeeland. Dat zou volgens ingewijden slechts vijf miljoen euro opleveren, terwijl de minister 350 miljoen wil bezuinigen.
Aboutaleb woonde enkele weken geleden een commissievergadering in de Tweede Kamer bij over het onderwerp. Toen werd de minister opgedragen om met de burgemeesters van de betrokken steden te gaan praten.
De burgemeester zei woensdagochtend in Rotterdam dat het overleg met de minister goed verloopt. Hij wilde niet veel kwijt over de inhoud van de gesprekken, maar zei wel dat hij het openhouden van de kazerne erg belangrijk vindt.
''Waar Amsterdam zich op dit moment druk maakt om de kwestie Sinterklaas en Zwarte Piet, houden wij in Rotterdam ons bezig met echt belangrijke zaken, zoals het behoud van de Van Ghentkazerne'', zei Aboutaleb woensdagochtend.