nieuws

30 jaar cel geëist voor moord op Jennefer

ROTTERDAM - Justitie heeft in hoger beroep 30 jaar cel geëist tegen Anthony K. voor de dood van het 10-jarige Rotterdamse meisje Jennefer.
Door de rechter werd Anthony K. eerder veroordeeld tot 18 jaar cel. Er was toen levenslang tegen hem geëist. Dertig jaar is de hoogste tijdelijke straf die in Nederland bestaat. Daarna is er alleen nog maar levenslang.

Seksueel misbruik

Justitie wil bewijzen dat K. het meisje heeft gedood om te verbergen dat hij haar seksueel had misbruikt. De rechter zag daar niet genoeg bewijs voor.
Volgens het OM heeft het 5-jarige zoontje van K. gezien hoe K. het meisje sloeg, dat zij 'au' riep en dat 'papa haar vervolgens deed killen'. Ook de spermasporen op het lichaam van Jennefer zijn volgens het OM de stille getuigen van een gewelddadige, brute verkrachting.

Eerdere bekentenis

K., de ex-vriend van de zus van Jennefer, bekende eerder in een brief wel dat hij Jennefer in de kelder wurgde. Hij wikkelde het lichaam in een vuilniszak en verstopte het in de lade van zijn bedbank. Op diezelfde bank viel hij niet veel later in slaap.
In een nieuw onderzoek naar de fatale dag wilde K. opnieuw niet meewerken. Het OM rekent hem dit zwaar aan. ,,K. geeft geen enkele openheid en toont daarmee weinig inzicht en berouw voor zijn daden.''
De strafeis valt nu lager uit omdat het OM vindt dat de zaak van Jennefer niet gelijkgesteld kan worden aan zaken waar eerder levenslang voor werd gegeven.