nieuws

Meer winkels failliet in Rotterdam

ROTTERDAM - Steeds meer winkels gaan failliet, dat blijkt uit cijfers van kredietbeoordelaar Graydon. En dat klopt, volgens detailhandeldeskundige Cor Molenaar, van de Erasmus Universiteit. Volgens deze professor e-marketing en distant-selling hebben gemeenten een haat-liefde verhouding met winkels. Ook in Rotterdam worden winkeliers tegengewerkt volgens hem.
Molenaar zegt dat Rotterdamse winkels vooral worden gezien als melkkoe, maar daar weinig voor terugkrijgen. Dat schrijft hij in zijn boek dat dinsdag verscheen: Actie! Noodplan voor de retail.
Hij zegt dat de gemeente winkeliers wegjaagt door middel van dure parkeermeters, belastingsverhogingen en bemoeienis met openingstijden.
Volgens Molenaar zijn winkelgebieden belangrijk voor de woonplaats, maar wordt de leefbaarheid daarvan nu aangetast door de gemeente. Ook is hij bang dat het winkelcentrum Forum dat gaat komen bij de Lijnbaan en de Coolsingel, winkelleegstand elders zal vergroten.
Molenaar pleit ervoor dat de gemeente juist moet investeren in winkels in plaats van ze leeg te zuigen, om te voorkomen dat de binnensteden verspoken. Ook denkt hij dat de internetconsument alleen dan weer naar de stad zal komen voor een ‘zintuiglijke belevenis’.