nieuws

Oud-ambtenaar Chris wil walsen terug

ROTTERDAM - De 65-jarige Chris Schippers is boos. De gepensioneerde ambtenaar uit Rotterdam Overschie is in een hoogoplopend conflict verwikkeld met de gemeente Rotterdam over drie walsen die hij tijdens zijn loopbaan kreeg van een kennis.
De ruzie draait om drie opgeknapte tril-walsen die Schippers begin jaren 90 kreeg. Met toestemming van zijn werkgever Gemeentewerken mocht hij de walsen in zijn vrije tijd opknappen en stallen in een loods bij Gemeentewerken.
Nu Chris met pensioen is, wil hij z'n walsen van het gemeenteterrein halen. Maar dat kan niet, zegt de Gemeente Rotterdam. De walsen zouden eigendom zijn van de gemeente. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam laat in een reactie weten dat Schippers als ambtenaar de walsen nooit als gift had mogen aannemen.
Volgens de woordvoerder waren de walsen vanaf het eerste moment eigendom van de gemeente, omdat de voertuigen jarenlang zijn onderhouden en verzekerd op kosten van de gemeente Rotterdam. Leefbaar Rotterdam raadslid Dries Mosch heeft aan het college vragen gesteld over de walsenkwestie.