nieuws

Vrouw protesteert tegen VN met Zwarte Piet-tatoeage

ROTTERDAM - Grote onzin, vindt de Rotterdamse Michelle Seyner de discussie over het racisme achter Zwarte Piet. Daarom loopt ze sinds woensdag rond met een tatoeage van de pepernotenman in haar nek. ''Ik vind het heel belangrijk dat mensen hun eigen cultuur mogen behouden.''
De vrouw reageerde op een oproep van de Rotterdamse tatoeëerder Ralph Moelker. Hij had voor de grap een plaatje van een Zwarte Piet-tatoeage op Facebook gezet en kreeg tot zijn verrassing een reactie van Seyner.
Volgens Michelle, zelf van Indische afkomst, zijn de zwarte assistenten van Sinterklaas helemaal niet racistisch. ''Dat waren juist de 'good guys'. Daar krijg je veel snoep van,'' grapt ze. Haar zoon staat achter de tatoeage: ''Het is haar lichaam,'' zegt hij nuchter.
Niet alleen Seyner vindt dat de zwarte knecht van de goedheiligman moet blijven. Een Facebookpetitie tegen afschaffing van het Sinterklaasfeest leverde na een dag al een miljoen likes op. Dat zou neerkomen op zo'n 100 likes per seconde.
De reden voor de ophef is kritiek van VN-onderzoekster Verene Shepherd, die vindt dat Zwarte Piet racistisch is. Seyner vindt dat maar onzin. ''Ik vind het te absurd voor het woorden. Het lijkt me dat de Verenigde Naties wel betere dingen te doen hebben.''