nieuws

Rechter: claim op wachtgeld Verver was terecht

verver
verver
ROTTERDAM - Aannemersbedrijf Van den Tempel uit Schiedam is tevreden dat het bedrijf opnieuw in het gelijk is gesteld in het conflict met oud-burgemeester Verver. De voorzieningenrechter bepaalde woensdag dat Van den Tempel terecht een claim heeft gelegd op het wachtgeld van Verver.
De aannemer wil dat de oud-burgemeester de rekening van 275.000 euro betaalt voor de verbouwing van haar huis aan de Burgemeester Knappertlaan. Verver weigerde dat aanvankelijk omdat zij vond dat er broddelwerk was geleverd, maar ving eerder al bot voor de rechter.
Hoewel de rechter al had geoordeeld dat Verver haar rekeningen moet betalen, liet Van den Tempel toch een claim leggen op het wachtgeld van de voormalige burgemeester. Het bedrijf vreesde dat Verver de kosten voor de verbouwing in de toekomst niet zou kunnen opbrengen. Volgens de rechter ging de aannemer daarmee zijn boekje niet te buiten.
Of Van den Tempel het volledige bedrag daadwerkelijk krijgt is nog onduidelijk. Naast de aannemer eisen ook de hypotheekverstrekker en de belastingdienst geld van Verver. Het aannemingsbedrijf onderzoekt nu welke vervolgstappen nog kunnen worden gezet om het geld van de verbouwing daadwerkelijk te innen.