nieuws

Theater Maatwerk wordt in voortbestaan bedreigd

ROTTERDAM - De Rotterdamse theatergroep Maatwerk wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Maatwerk is al meer dan 25 jaar een dagbestedingsproject voor verstandelijk gehandicapten van de stichting Pameijer.
Pameijer zet zich in voor mensen met een psychische stoornis, en moet bezuinigen. Daarom dreigt het project in zijn huidige vorm te worden stopgezet. De spelers hebben dit nieuws deze week met ontzetting aangehoord. "Dat zou heel, heel verdrietig zijn", verzucht acteur Carla. "Dat mag echt niet gebeuren", zegt speler Johan.
Nog niet definitief
Volgens directeur Joke Ellenkamp van Pamijer is het doek nog niet definitief gevallen. Zij zegt er alles aan te doen om het project te kunnen behouden, maar betwijfelt of dat lukt in de huidige opzet.
Op dit moment zijn ongeveer dertig verstandelijk gehandicapten vijf dagen per week actief bij Maatwerk. Zij krijgen les in dans, zang en acteren en treden regelmatig op met theatervoorstellingen.
Gesprek met wethouder
De gehandicapte spelers willen actie gaan voeren voor het behoud van hun toneelgroep. Directeur Ellenkamp zegt in gesprek te zijn met de verantwoordelijk wethouder over een oplossing.
Raadslid Josine Strörman van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld over de voorgenomen bezuinigingen aan het college van B&W.
Het laatste toneelstuk van Maatwerk heet De Rooie Molen. De actrices vertolken in de voorstelling de rol van een prostituée.