nieuws

Chris Natuurlijk: Nacht van de nacht

Nachtvandenacht
Nachtvandenacht
ROTTERDAM - De Nacht van de Nacht, de Buik van Rotterdam, nieuws uit het Natuurhistorisch met Kees Moeliker en 75 jaar uitgeverij Ad. Donker in Chris Natuurlijk van 26 oktober.
De Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober wordt gevierd met nachtwandelingen, sterrenkijken en dinertjes bij kaarslicht. Ook doven veel bedrijven en gemeenten onnodige verlichting. Maar, uiteindelijk draait het de organiserende Natuur- en Milieufederaties allemaal om aandacht voor lichtvervuiling. Chris Natuurlijk praat met Kamiel Spoelstra, die het effect van licht op planten en dieren onderzoekt en zaterdagmiddag in het kader van de Nacht van de Nacht een lezing geeft in Den-Haag over het onderzoeksproject Licht op natuur.
Al wandelend over de centrummarkt van Rotterdam, spreekt Chris Natuurlijk met de Rotterdamse journalisten Wim de Jong en Frank van Dijl over de Buik van Rotterdam, een nieuw online tijdschrift over lekker eten in eigen stad.
Ad. Donker, zelfstandig en onafhankelijk uitgever van het algemene boek, bestaat 75 jaar. Chris Natuurlijk zoekt de huidige baas - Willem Donker - op in de uitgeverij aan het Koningin Emmaplein in Rotterdam.
Kees Moeliker, conservator bij het Natuurhistorisch in Rotterdam vertelt over Straatgras, het natuurtijdschrift van het museum en over de recente aanwinsten die het museum heeft gekregen, zoals de dode bever die op 14 oktober in de Rotterdamse deelgemeente Pernis langs de weg werd gevonden.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond