nieuws

Topjudoka's naar Rotterdam of Haarlem

anickavanemden
anickavanemden
ROTTERDAM - Nederlandse topjudoka's bereiden zich de komende jaren alleen nog maar op de zogenoemde steunpunten in Haarlem en Rotterdam voor op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Dat heeft de nationale judobond JBN donderdag bekendgemaakt.
In het verleden waren zijn ook nog actief bij steunpunten in Eindhoven of Heerenveen of oefenden ze nog veelal bij hun eigen club. Volgens Ben Sonnemans, directeur Topsport van de JBN, zijn de maatregelen nodig om aansluiting te houden bij de internationale top.
De topjudoka's worden niet alleen ondergebracht in Haarlem of Rotterdam. Ze moeten ook afscheid nemen van individuele trainers en zich helemaal overgeven aan een coach van de nationale judobond. Dit al uitgelekte plan zorgde de afgelopen tijd al voor onrust bij sommige judoka's.
Anicka van Emden van Budokan Rotterdam liet afgelopen zondag voor de microfoon van RTV Rijnmond nog weten zich niet neer te leggen bij de plannen van de JBN. 'Ik geloof er namelijk niet in. Ik wil een plan waar ik achter sta en zeker van ben. Het gaat om de Olympische Spelen, dat is niet niets. Ik ga me echt niet zomaar plaatsen voor de Spelen en al helemaal niet zomaar een medaille halen. Ik wil een goed team om mij heen, daar wil ik zeker van zijn,' aldus Van Emden, die door de plannen afscheid moet nemen van haar coach Chris de Korte.