nieuws

Koeman rekent op vertrek diverse spelers

ROTTERDAM - Ronald Koeman rekent erop dat meerdere spelers van Feyenoord, ondanks een doorlopend contract, na dit seizoen vertrekken. 'Zo af en toe moet je er eentje met een mooie roze strik wegbrengen. Dat is voor die jongens goed en voor de club ook,' zegt Koeman vrijdag op de persconferentie van Feyenoord.

'Voor de club zou het goed zijn als er één of twee spelers weg gaan. Voor die spelers zou het ook goed zijn. Hoe zij zich dan doorontwikkelen, dat weet ik nu ook niet,' vertelt Koeman over het onderwerp.
Pellè verlaat boos de training

In de aanloop naar het duel met Heracles Almelo van komende zondag gebeurde op de training van woensdag nog iets opmerkelijks. Na een akkefietje met ploeggenoot Samuel Armenteros verliet Graziano Pellè boos het trainingsveld. De aanvoerder van Feyenoord liet zijn ergernis ook in woord en gebaar blijken aan zijn trainer.

Koeman liet hem toen een kleine tien minuten voor het einde van de training al naar binnen gaan. 'Om even af te koelen,' zegt Koeman daarover. 'Ik kan niet ontkennen dat er wat irritatie was bij Pellè. We deden een partijvorm waarin het veld heel klein is en we veel contacten en duels hebben. Wij zijn opgegroeid met dit soort partijtjes en hij in Italië niet. Het geeft mij aan dat hij er veel mee bezig is om goed te zijn en beter te worden. We moeten het ook niet groter maken dan het is. Hij gooide een drinkfles richting mij? Als dat het geval was dan had ik hem wel terug gegooid hoor.'
Kritiek op doelman Erwin Mulder

Afgelopen weekend waren Pim Doesburg en Joop Hiele te gast in FC Rijnmond. In die uitzending uiten zij twijfels over het niveau van doelman Erwin Mulder. Die ging niet vrijuit bij de late tegengoal in Deventer uit een vrije trap van Go Ahead Eagles.

Trainer Ronald Koeman reageert: 'Ik twijfel niet aan zijn niveau. Ik vind wel dat hij nog steeds stappen moet maken in zijn beleving in de goal. Daar past het neerzetten van een muur ook bij. Ik vind dat dit niet kan. De goal is zijn fout. Die bal mag nooit langs de muur erin. De mensen in de muur gaan ook niet vrijuit, maar dat is zijn verantwoordelijkheid.'