nieuws

Gerenoveerde flat is bottenbreker

ROTTERDAM - Hij is net gerenoveerd, een flatgebouw aan de Rotterdamse Oldegaarde op Zuid, dat eerder nog op de slooplijst stond. Maar de net teruggekeerde bewoners zijn helemaal niet blij. Ondanks het 'veilig-sein' dat is afgegeven door woningbouwcorporatie Vestia en aannemer Dura Vermeer komen allerlei gebreken aan het licht.
In de onverlichte portieken breken mensen benen en tenen, balkonhekjes hangen gevaarlijk los en bij één bewoner is de door een gespecialiseerd installatiebedrijf bevestigde tv uit de muur gevallen. Bewoner Ramadan pikt het, ook namens de minder mondige bewoners, niet langer en wil dat de problemen worden opgelost.

Gebroken botten

In het trappenhuis van de flat was weken lang geen licht. "Het was zo donker dat ik maandag viel over spullen die in de gang lagen", vertelt Ramadan. Bij de val brak hij zijn teen. "Eerder kwam een buurvrouw ook al ten val en brak haar been, omdat ze niets zag." Na de ongelukken hebben bouwvakkers alsnog licht aangebracht in de trappenhuizen.

Losse balustrade

Verder is de balustrade van het balkon erg gevaarlijk. Ramadan: "De tralies zitten gigantisch los. Zelfs de wind kan het hek heen en weer schudden. Het is niet normaal."
"Vanaf mei zitten wij al met deze chaos", zegt Ramadan. "Er vallen regelmatig kleine steentjes van de steigers. "Het is herfstvakantie, maar ik laat mijn zeven kinderen echt niet naar buiten gaan. Ik ben bang dat ze ook gewond raken."
'Bewoners goed geïnformeerd'
Woordvoerder Marjan Frankhuizen van Vestia zegt in gesprek te zijn met bewoners die klachten hebben, en dat ze er alles aan doen om de problemen op te lossen. Ook zegt ze dat bewoners vooraf goed zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.