nieuws

FGH Bank veilt 49 leegstaande appartementen Lloydtoren

toren
toren
ROTTERDAM - De eigenaar van 49 leegstaande appartementen in de Lloydtoren in Rotterdam-Delfshaven heeft conflicten met de overige bewoners en met zijn financier, de FGH Bank.
Lloydpier BV, dat speciaal voor de bouw van de toren is opgericht, betaalt al geruime tijd geen bijdragen voor de leegstaande appartementen aan de Vereniging van Eigenaren. Volgens AB Beheer heeft de vereniging inmiddels al meer dan 100.000 euro tegoed van de projectontwikkelaar.
De VVE heeft beslag gelegd op de leegstaande woningen. Tegelijkertijd heeft FGH Bank, wegens het uitblijven van betalingen, besloten om de 49 woningen te veilen. Dat gebeurt op 26 november door makelaar Ooms.

Door de crisis

Woordvoerder Jacobs van moedermaatschappij Van der Looy zegt dat er niet voldoende geld binnenkomt omdat de markt door de crisis stilligt. De appartementen van 2,6 tot 4,9 ton worden nu niet verkocht. "Wij zijn in gesprek met FGH Bank omdat wij willen dat de appartementen worden verhuurd. Dat levert geld op, waarmee we onze afdrachten kunnen doen. Als de markt weer aantrekt, kunnen we dan alsnog de appartementen verkopen", zegt Peter Jacobs.

Niet verkocht

Of het tot een veiling komt is nog onzeker. Secretaris Den Oudsten van de VVE zegt dat zolang het beslag op de leegstaande appartementen van kracht is, ze niet kunnen worden verkocht.